Αγουρέλαιο

Προϊόντα

Άγουρο, φρέσκο, λαμπερό πράσινο, πικάντικο
Είναι ενα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, (EVOO) πρώιμης συγκομιδής αφιλτράριστο, με υψηλές πολυφαινόλες,  χαμηλής οξύτητας (0,3% - 0,5%).

agourelaio

Το προιόν μας Early Harvest αποτέλεσμα πρώιμης συγκομιδης (αγουρέλαιο) ελαιοκάρπου απο τους ελαιώνες μας Terra Di Sitia,  είναι γνησιο, αφιλτράριστο, με πράσινο σμαραγδένιο χρώμα, ιδιαίτερα φρουτώδη χαρακτήρα και μια παλέτα πολλών φρέσκων αρωμάτων. Με χαρακτηριστική υψηλή ένταση και δείκτες πικρού και πικάντικου, είναι ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (EVOO) , εξαιρετικά χαμηλής οξύτητας (0,3% - 0,5%). Aποτελεί ένα προϊόν ελαιολάδου με υψηλή διατροφική αξία αλλά και μια γαστρονομική απόλαυση. Την γευσιγνωστική παλέτα συμπληρώνει η φρεσκάδα των λουλουδιών, η πολυπλοκότητα ξηρών καρπών από την φύση της Σητείας, διεθνώς αναγνωρισμένης ως Unesco GeoPark για την μοναδική βιοποικιλότητα της.

Το προιον Early Harvest της Terra Di Sitia είναι ένα εξαιρετικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με ελιές σε άγουρο στάδιο ωρίμανσης, με έντονα και ιδιαίτερα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας χάρη στο τοπικό μικροκλίμα και τη δομή του εδαφους. Με προσεκτική διαχείριση του ελαιώνα καθόλη την διαρκεια του ετους, με χειροποίητη συλλογή του άγουρου ελαιοκάρπου και με ταυτόχρονη ποιοτική του διαλογή πριν την ελαιοποίηση, που γίνεται σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή των ελιών. 

Το όμορφο, λαμπερό πράσινο χρώμα του αγουρέλαιου οφείλεται στις χλωροφύλλες του άγουρου καρπού, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η φρεσκοκομμένη άγουρη ελιά δινει μοναδικά αρώματα και γεύση. Το άγουρο λάδι έχει επίσης βιταμίνες, μέταλλα και πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες.

Το Early Harvest διατίθεται μόνο με την διαδικασία της φυσικής καθίζησης (αφιλτράριστο).  ειναι premium προϊόν σε περιορισμένη ποσότητα και  παράγεται συνήθως στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, με εντελώς ψυχρή εξαγωγή ελάχιστων ωρών από την συγκομιδή του, στους 18 - 20 °C. Το άγουρο λάδι που απαιτεί διπλάσια και πολλές φορές τριπλάσια ποσότητα πράσινων ελιών για την παραγωγή του παράγεται από την ποικιλία Κορωνέικη στους ελαιωνες Terra Di Sitia στην περιοχή Σητεία, Κρήτης και εχει τον χαρακτηρισμό ΠΟΠ (Προστασία Ονομασίας Προέλευσης).

Το χρησιμοποιούμε ωμό, για να ωφεληθούμε από τα θρεπτικά συστατικά και να απολαύσουμε τα έντονα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του. Μπορούμε να το προσθεσουμε σε πράσινες σαλάτες, με όσπρια, σε βραστά και ψητά λαχανικά, σε ψαρικά και θαλασσινά. Δοκιμάσετε το και ωμό ως τελική πινελιά σε όλα τα πιάτα σας.

Διατίθεται σε:

  • Γυάλινη Φιάλη των 500 ml, Κιβώτιο 12 τεμαχίων

Διεύθυνση / Address / Adresse

1st Eirinis Papadaki Str.

72300 Sitia Crete

Greece / Griecheland

Επικοινωνία / Contact / Kontakt

mob: +30 6982600466

tel: +30 2843026635

email: info@terradisitia.gr

 

certifications

greece_agriculture

GR-BIO-01 Greece Agriculture

dio_logo

Certified by DIO
Organization in accordance
with Reg, (EC) 834/2007
www.dionet.gr

agrocert pdo

POC/3713-55500.19.

P D O

PROTECTED DESIGNATION
OF ORIGIN SITIA LASITHIOU KRITIS
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΣΗΤEΙΑΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Sitia Geoparko Logo

tuv logo

EN ISO 22000:2005
No.:07011088